A Memorial Day and Dinner for Professor David Andrews will be held at Lady Margaret Hall, Oxford, on Wednesday 29th March 2023 at 10.30am, so that we can celebrate Professor David Andrews’ life, teaching, and scholarship.
Contributing speakers include: Sir Brian Hoskins, Peter Read, Michael McIntyre (pre-recorded), Steven Hardiman, Corwin Wright, Scott Osprey and Lesley Gray.
Please find below a programme for the day:
Registration and refreshments from 10am
10.35 Professor Peter Read: Wave-zonal flow interaction in planetary atmospheres (20 mins)
10.55 Professor Sir Brian Hoskins: A new perspective on the Hadley Cell (20 mins)
11.15 Dr. Steven Hardiman: Use of planetary wave diagnostics in multi-model climate studies (20 mins)
11.35 Refreshment Break (20 mins)
11.55 Professor Michael McIntyre: The 'missing forces' problem in gravity-wave parametrizations (20 mins)
12.15 Dr. Corwin Wright / Dr. Scott Osprey: The Hunga Tonga-Hunga Ha’pai Eruption (20 mins)
12.35 Professor Lesley Gray: E-P fluxes and the sudden stratospheric warming of 2008/9 (10 mins)
12.45 Professor David Marshall: David Andrew’s impact on Physical Oceanography (10 mins)
1.00pm-2.00pm: Buffet Lunch in the Monson Room
3.00pm-4.00pm: Memorial Service in LMH Chapel
6.00pm Memorial Dinner in the Dining Hall
We hope to see you back in College for this special memorial and to book your place at the event, please see below:
To book for the Memorial Day Event including the talks, lunch and the Memorial Service please register here (please note this is free of charge)
To book for the Memorial Dinner please register here (please note the dinner is £45.40 per person including VAT)
The dress code for the event and dinner is smart casual.
Booking will close on Friday 3rd March.
The day event will be livestreamed and if you are unable to attend in person, please use this link to join us remotely.
If you have any questions in the meantime please do not hesitate to get in touch with the development team at firstname.lastname@example.org.